Voor gastouders: veranderingen personenregister

Van de overheid hebben wij bericht ontvangen over de Invoering Personenregister kinderopvang die in maart 2018 van start gaat. Hier een uitleg voor gastouders wat dit inhoudt.

Wat gaat er veranderen?

Sinds 1 maart 2013 worden vaste medewerkers in de kinderopvang, gastouders en hun volwassen kinderen continu gescreend. Per 1 maart 2018 wordt deze screening uitgebreid naar alle personen in de kinderopvang die een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) nodig hebben. Hiervoor moet iedereen zich inschrijven in het Personenregister kinderopvang.

Wie moet zich inschrijven?

-Gastouders en hun volwassen huisgenoten
-Tijdelijke medewerkers (stagiairs, vrijwilligers)

Hoe kun je je inschrijven?

Gastouders en hun huisgenoten moeten zich met DigiD inschrijven op duo.nl/personenregisterkinderopvang. Ook vrijwilligers die op de locatie bijspringen.

Het inschrijven is eenvoudig en duurt enkele minuten. De meeste gegevens worden voor jullie al automatisch ingevuld. Voor inschrijving kun je je bestaande VOG gebruiken als deze afgegeven is na 1 maart 2013, je moet zelf het VOG-kenmerk toevoegen.
Tot 1 juli 2018 is het inschrijven gratis, daarna kost het 12 euro per inschrijving.

Zodra jullie zijn ingeschreven dan koppelen wij jullie aan gastouderbureau De Klik. Inschrijven en koppelen worden de voorwaarden om te mogen werken in de kinderopvang. Wij moeten dit voor 1 juli 2018 gerealiseerd hebben.

Wij hopen dat bovenstaand duidelijk is en wij vragen jullie medewerking hierin. Zijn er nog vragen, dan horen wij het graag.

Ouder inlog

2013 - Moddit Internet Reclamebureau